TY - JOUR ID - 254846 TI - تعیین مؤثرترین فاکتورهای کیفیت آب آشامیدنی با استفاده از روش داده‌کاوی QUEST (مطالعه‌ی موردی: شهرستان پاسارگاد استان فارس) JO - ترویج و توسعه آبخیزداری JA - WMJI LA - fa SN - 2645-4777 AU - سلیمان‌پور, سید مسعود AU - مصباح, سید حمید AU - هدایتی, بهرام AD - استادیار پژوهشی بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش AD - مربی پژوهشی بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران AD - دانش‌آموخته‌ی دوره‌ی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر نرم‌افزار، دانشگاه پیام نور تهران Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 6 IS - 21 SP - 21 EP - 28 KW - آب آشامیدنی KW - داده‌کاوی KW - سختی کل KW - کیفیت آب KW - هدایت الکتریکی DO - N2 - امروزه بحث کیفیت آب در بسیاری از مناطق جهان به عنوان یکی از مباحث کلیدی مطرح است؛ زیرا این امر ارتباط بسیاری با سلامتی انسان و نقش بسیار مهمی در مدیریت و بهره‌­برداری از منابع دارد. به این منظور پژوهش حاضر برای اولین بار نسبت به تعیین مؤثرترین فاکتورهای کیفیت آب آشامیدنی با استفاده از روش داده‌­کاوی در شهرستان پاسارگاد واقع در 105 کیلومتری شمال شرقی شیراز اقدام نموده است. نتایج این تحقیق که از مدل­سازی با بهره‌­گیری از درخت تصمیم QUEST در نرم­افزار Clementine (نسخه‌­ی 12)، حاصل شده است، نشان داد که مؤثرترین فاکتورهای کیفیت آب آشامیدنی در این منطقه، تابع سختی کل (TH) و هدایت الکتریکی (EC)، می­باشد. بدین ترتیب، در صورتی که سختی کل (TH) در این شهرستان کمتر از 232/282 قسمت در میلیون، و هدایت الکتریکی (EC) آن، کمتر از 787/822 میکروموهس بر سانتی­متر باشد، این آب مناسب آشامیدن می‌باشد. بنابراین توصیه می­شود به اقدامات تصفیه و کاهش سختی آب جهت مصارف شرب (انسان) توجه گردد و انجام پایش­های مستمر در قالب نمونه­برداری­های دوره­ای منظم از منابع آب در این شهرستان در دستور کار قرار گیرد. UR - https://www.wmji.ir/article_254846.html L1 - https://www.wmji.ir/article_254846_bc6157aa5b401bbadca4582dd95f6c5b.pdf ER -